Zonnepanelen Installaties​

Voorstel op maat

Aan de hand van je huidige energierekeningen en je persoonlijke voorkeuren maken we een offerte op maat.

Erkend installateur

Onze installaties worden met de grootste zorg geplaatst door onze eigen gecertificieerde teams.

Alleen Topmerken

We werken alleen maar met de beste merken. Alleen zo kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen.

Groene lening

Door onze unieke samenwerking met kredietinstellling Cetelem kunnen wij u interessante kredieten aanbieden!

Waarom zonnepanelen?

Laat de zon in je hart

De technologie staat niet stil, zeker niet op vlak van zonne-energie. Dankzij voortdurende innovaties ligt het rendement van zonnepanelen een stuk hoger dan 10 jaar geleden. Nog interessanter is de prijs die bijna drie keer goedkoper geworden is. Vandaag zijn zonnepanelen nog steeds een prima investering.

De opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen is de hoeveelheid kWh (kilowattuur) die een zonnepaneel daadwerkelijk opwekt. Hoe meer de zon schijnt, des te meer stroom je dus opwekt.

Het rendement

Het rendement is hoeveel zonlicht er kan omgezet worden in energie. Dit is afhankelijk van hoe sterk (piekvermogen of Wp) je zonnepaneel is en niet zo zeer van hun oppervlakte.

Hoe werken zonnepanelen nu precies?

Zonnepanelen bestaan uit meerdere zonnecellen. De zonnecellen geleiden stroom zodra er licht op valt, hoe meer licht, hoe groter de opbrengst. Wanneer de zon op de zonnepanelen schijnt ontstaat er elektrische stroom, ook wel gelijkstroom genoemd. Een omvormer zet deze gelijkstroom om naar wisselstroom. Dit is de stroom dat uit je stopcontact komt.

Zonnepanelen zijn de laatste jaren veel voordeliger geworden, waardoor de terugverdientijd, inclusief subsidies, nog maar 10 jaar bedraagt.

Na de installatie van zonnepanelen stijgt de waarde van je woning gemiddeld met 10 procent.

Gemiddeld bespaar je jaarlijks 500 euro uit. Onze zonnepanelen hebben een rendementsgarantie van maar liefst 25 jaar.

Door zonnepanelen te laten plaatsen maak je gebruik van een energiebron waarbij geen CO2 vrijkomt tijdens het opwekken van stroom.

Doordat de zon je van energie voorziet gebruik je een natuurlijke bron voor het opwekken van je eigen stroom.

Zonnepanelen zijn voornamelijk gemaakt uit glas, plastic en aluminium, drie materialen die massaal gerecycleerd kunnen worden, soms wel tot 96%!

De voordelen van zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. En dat is niet zonder reden: zonnepanelen zijn namelijk een slimme investering. Loopt u rond met het idee om zonnepanelen aan te schaffen? Wij zetten alle voordelen voor u nog eens op een rijtje.
Vraag, volledig vrijblijvend, uw gratis offerte aan voor een zonnepanelen installatie.

Realisaties

Bij Ecofix Solutions geloven we in transparantie. Onze installaties zijn all-inclusive, wat betekent dat u tijd en geld bespaart. In de prijs zit namelijk de technische opmeting, montagemateriaal, plaatsing én keuring inbegrepen.

Een greep uit Onze realisaties

Onze partners

Vaak gestelde vragen

Een zonnepaneel wekt gelijkstroom op. Ons electriciteitsnet werkt met wisselstroom. Om de opgewekte gelijkstroom van je zonnepaneel te kunnen gebruiken in uw huis en om terug te leveren naar het elektriciteitsnet moet het eerst omgezet worden naar wisselstroom.

De stroom die u opwekt wordt ten eerste gebruikt voor de apparaten in huis, zoals de wasmachine of koelkast. Wekt u meer stroom op dan op dat moment nodig is, dan levert u de stroom terug aan het netwerk. Heeft u meer stroom nodig dan u opwekt? Dan levert uw stroomleverancier u de stroom die u nog extra nodig heeft.

Een paneel van bijvoorbeeld 270 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 270 x 0.92 = 248.4 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 3.400 kWh. Om dit jaarlijks zelf op te wekken zijn 3.400/248.4 of 14 zonnepanelen van 270 Wp nodig

Ja, want een zonnepaneel zet licht om in stroom. Natuurlijk wekt u het meeste energie op, op een onbewolkte zomerse dag. Maar ook in de winter werken uw zonnepanelen. Zélfs op 21 december (de kortste dag van het jaar). Zonnepanelen werken namelijk op licht en niet op temperatuur.

De oriëntatie waarop uw dak ligt. De panelen moeten namelijk zo veel en zo lang mogelijk zonlicht ontvangen. Verder kunnen het type elektriciteitsaansluiting en de capaciteit van de aansluiting van invloed zijn.

Voor het installeren van zonnepanelen is in de meeste gevallen geen vergunning nodig tenzij u in een monumentaal pand woont of uw woning onder een beschermd stads-of dorpsgezicht valt. Neem in dat geval contact op met uw gemeente, een gewaarschuwd man is er twee waard.

Nee, het enige wat nodig is voor de plaatsing van zonnepanelen, is een doorvoer voor de stroomkabel.

Belangrijke mededeling!

Indien je dit jaar nog zonnepanelen en/of thuisbatterij wilt laten plaatsen en wilt genieten van de huidige voorwaarden van de investeringspremie voor zonnepanelen en/of de subsidie op de thuisbatterij dan dien je dit jaar nog een digitale meter te laten plaatsen. Kan je digitale meter pas volgend jaar worden geplaatst dan zullen de voorwaarden van 2022 gelden, ondanks een installatie in 2021. Voor alle info verwijzen wij jullie graag naar de website van de Vlaamse overheid.