Thuisbatterijen

Veilig en betrouwbaar
Méér bruikbare energie
Milieuvriendelijk
Opvolging via een App

Waarom een thuisbatterij?

Méér bruikbare energie

De meeste belgen werken overdag buitenshuis. Op dit moment maakt u dus het minst gebruik van uw zonnepanelen.Het is vooral ’s ochtends en ’s avonds dat u het meeste elektriciteit verbruikt. Hierdoor halen we nog steeds wat elektriciteit van het net. En daar betalen we nog voor.

Interessant?

Bent u overdag op uw werk? Dan kan een batterij de oplossing zijn. De energie wordt overdag opgeslagen om ’s avonds gebruikt te worden voor te koken, te wassen en de tv te laten spelen.

Het gebruik

Met een thuisbatterij gebruikt u tot wel 60% van de opgewekte energie afkomstig van uw zonnepanelen. Dat is 30% méér dan de 30% die effectief gebruikt wordt bij een zonnepanelen installatie zónder batterij. (bron: UGent)

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, een omvormer en een metersysteem om het energieverbruik en de opslag van energie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het volledige systeem is doorgaans een aanvulling op een zonne-installatie. De zonnepanelen zetten de zonne-energie om in gelijkstroom. Deze gelijkstroom kan drie richtingen uit:

Opgelet: Wie eerst zonnepanelen installeert en pas later kiest voor een thuisbatterij, zal misschien een nieuwe omvormer moeten installeren. Bij zonnepanelen gaat de stroom slechts in één richting: van je zonnepanelen naar je woning of het net. Bij de huisbatterij kan de stroom twee richtingen uit: van je batterij naar je woning/het net en van het elektriciteitsnet naar de batterij. Hiervoor heb je dus een bi-directionele omvormer nodig, aangezien er telkens een switch tussen wissel- en gelijkstroom moet plaatsvinden.

Met een batterij kan je voor 65% onafhankelijk worden van het netwerk tegenover 30% met zonnepanelen die niet aan een batterij gekoppeld zijn
Een thuisbatterij kan beschouwd worden als een noodoplossing. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kunnen je apparaten en verlichting bij een storing van het netwerk blijven werken
Je verbruikt minder energie van het net wat resulteert in een lagere energiefactuur
Woon je in zeer afgelegen gebied? Dan is een thuisbatterij interessant.

De voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is de perfecte oplossing om het klimaat te sparen én een stabiele energietoevoer te hebben.
Vraag een gratis offerte aan voor een thuisbatterij.

Onze partners

Belangrijke mededeling!

Indien je dit jaar nog zonnepanelen en/of thuisbatterij wilt laten plaatsen en wilt genieten van de huidige voorwaarden van de investeringspremie voor zonnepanelen en/of de subsidie op de thuisbatterij dan dien je dit jaar nog een digitale meter te laten plaatsen. Kan je digitale meter pas volgend jaar worden geplaatst dan zullen de voorwaarden van 2022 gelden, ondanks een installatie in 2021. Voor alle info verwijzen wij jullie graag naar de website van de Vlaamse overheid.