battery_home
Picture of Steven

Steven

Digital Marketing Manager
32 jaar / Puurs-Sint-Amands

Wat moet je weten over de premie op een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kunt u de elektriciteit opslaan die uw zonnepanelen overdag produceren om die later, bijvoorbeeld ’s avonds wanneer de zon niet meer schijnt, te gebruiken. Na het arrest van het Grondwettelijk Hof ivm de terugdraaiende teller is zo’n batterij een slimme keuze om je een stuk zelfvoorzienender te maken.

Wanneer je kiest voor een thuisbatterij, kan je een premie krijgen van de Vlaamse overheid. Je krijgt hiervoor 300 euro/kWh. Dit bedrag krijg je tot de eerste 6 kWh. Vanaf daarboven bedraagt de premie 250 euro/kWh. Let op: de premie kan uiteindelijk nooit meer bedragen dan 40 procent van je investeringskosten.

Je kan deze premie aanvragen tot 2024, de bedragen zullen wel jaarlijks afnemen. Vanaf 2025 zou er geen premie meer voorzien zijn.

pastedGraphic.pngbron:www.detijd.be

Belangrijk om te weten is dat je je aanvraag uiterlijk 6 maanden na de laatste factuur moet indienen én je dient te beschikken over een digitale meter.

Alle voorwaarden kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

Had je graag nog wat meer informatie gewenst of wil je graag een vrijblijvende offerte?

Contacteer ons gerust, we helpen je graag verder.

Belangrijke mededeling!

Indien je dit jaar nog zonnepanelen en/of thuisbatterij wilt laten plaatsen en wilt genieten van de huidige voorwaarden van de investeringspremie voor zonnepanelen en/of de subsidie op de thuisbatterij dan dien je dit jaar nog een digitale meter te laten plaatsen. Kan je digitale meter pas volgend jaar worden geplaatst dan zullen de voorwaarden van 2022 gelden, ondanks een installatie in 2021. Voor alle info verwijzen wij jullie graag naar de website van de Vlaamse overheid.