battery_home
Picture of Steven

Steven

Digital Marketing Manager
32 jaar / Puurs-Sint-Amands

Is een thuisbatterij interessant voor mij?

Reken maar van yes!

Een thuisbatterij gecombineerd met zonnepanelen kan het zelfverbruik van 30% naar 65% optrekken uiteraard de investering érg interessant maakt. Een extra reden om te kiezen voor zo’n batterij is da de Vlaamse Overheid met een premie over de brug komt. Vanaf 1 april 2021 bedraagt deze premie voor thuisbatterijen voor de eerste 6 kwh €300,00 per kilowattuur opslagcapaciteit. De premie kan wel nooit meer bedragen dan 40% van de investeringskosten en is daarmee geplafonneerd tot €2550 (zo’n 35% van de investeringskosten). De subsidie zal elk jaar dalen en eindigt op 31 december 2024.

Gezinnen die reeds over zonnepanelen beschikken en in aanmerking komen voor de compensatieregeling, krijgen daar bovenop dus nog eens 30% van die regeling als ze overgaan tot de aanschaf van een thuisbatterij.

De installatie van zonnepanelen én een thuisbatterij in combinatie met de premies maakt dat de terugverdientijd een gemiddelde bedraagt van 8,5 jaar en een rendement heeft van gemiddeld 9,5%.

 

Graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar zonnepanelen@ecofixsolutions.be of vraag je offerte aan online!

Belangrijke mededeling!

Indien je dit jaar nog zonnepanelen en/of thuisbatterij wilt laten plaatsen en wilt genieten van de huidige voorwaarden van de investeringspremie voor zonnepanelen en/of de subsidie op de thuisbatterij dan dien je dit jaar nog een digitale meter te laten plaatsen. Kan je digitale meter pas volgend jaar worden geplaatst dan zullen de voorwaarden van 2022 gelden, ondanks een installatie in 2021. Voor alle info verwijzen wij jullie graag naar de website van de Vlaamse overheid.